CRM AMC este un instrument de gestiune a resurselor, informatiilor si timpului tau. Nu pierde niciun detaliu din activitatea afacerii tale. Gestioneaza clientii, furnizorii, meeting-urile, task-urile, mail-urile, serviciile, ofertele, contractele, facturile, platile si incasarile, toate aceastea cu ajutorul unei singure platforme online

Lista Clienti CRM AMC

Cum accesez sistemul?

Pentru a putea folosi platforma trebuie sa creati un cont accesand pagina Inregistrare. Pentru inregistrare trebuie sa completati formularul cu date despre cont (Nume, Prenume, Adresa de E-mail, Numar de Telefon, Parola).

Atentie! Asigurati-va ca adresa de e-mail este corecta inainte sa apasati butonul “Creeaza Cont”. Accesarea contului se poate face numai dupa ce confirmati crearea contului accesand link-ul din mesajul trimis pe adresa de e-mail introdusa in formularul de inregistrare.

Companie

Configureaza datele companiei, logo, adrese de email, conturi bancare, semnatura, cota TVA, serii documente pentru ca acestea vor fi preluate automat pe documentele emise prin intermediul CRM-ului: oferte, contracte, acte aditionale, procese vrebale, facturi proforme, facturi fiscale si chitante.

Setari generale

Va oferim posibilitatea de a crea un profil pentru companie, iar datele introduse sunt preluate automat in documentele (oferte, contracte, acte aditionale, procese verbale, facturi, chitante) emise catre clientii companiei.

Datele despre cont se pot edita din Companie->Setari generale.

Companie - Setari Generale

-> Profil

- logo-ul companiei
- modificati profilul companiei: adresa de e-mail, numarul de telefon, .... Adresa de e-mail si numarul de telefon introduse aici vor fi preluate pe ofertele emise de administratorul firmei (pe ofertele emise de alti utilizatori se va prelua numarul de telefon si adresa de e-mail a utilizatorului care le emite) si pe contractele, actele aditionale, procesele verbale emise la nivelul firmei, indiferent de utilizatorul care se ocupa de asta.

-> Date firma

Informatiile despre companie se pot adauga/edita din Companie->Setari generale->Date Firma.
- completati toate informatiile despre companie in campurile dedicate (denumire, adresa, CUI, Numar inregistrare registrul comertului, Capital social).
Atat informatiile despre companie cat si logo-ul sunt preluate automat in documentele emise si trimise clientilor.
- Daca compania este platitoare de TVA, alegeti DA la caseta TVA. Daca alegeti DA la CUI se adauga RO pe documentele emise, iar la emiterea unei facturi se adauga valoarea TVA aferenta cotei alese la serviciul/produsul facturat (cota se alege la emiterea facturii. Implicit apare cota Principala setata pe cont si se poate modifica la fiecare produs in momentul facturarii sau setarii facturii recurente).
- Scadere stoc - Alegeti DA doar daca introcuceti stoc la produse si doriti ca acesta sa scada la emiterea facturii fiscale.
- Campul Despre Companie daca este completat apare automat in zona Despre Companie la generarea unei oferte.
- Semnatura (se adauga in format JPG sau PNG) si se preia automat pe contracte, acte aditionale procese verbale. Daca doriti sa semnati si ofertele, la emitere/editare aveti optiunea de a adauga si semnatura.

-> Parola

De aici puteti modifica parola contului de administrare al companiei in platforma CRM AMC.

-> Termeni contract

De aici poti edita termenii contractului ce se vor prelua automat la generarea unui contract nou.

-> Setari Notificari

In sectiunea Setari Notificari din Companie->Setari Companie puteti seta urmatoarele:

 • Termen de plată facturi (zile): Un numar de zile in care clientul poate efectua plata. O factura este marcata automat cu statusul Termen depasit daca s-a depasit numarul de zile setat aici.
 • Notificare expirare contract: Seteaza un nr de zile si in functie de acesta sistemul te va notifica inainte ca un contract sa expire.
 • Notificare prin e-mail pentru facturile neincasate - inainte de data scadenței: Clientului caruia i-a fost emisa o factura si aceasta nu este marcata ca fiind incasata i se trimite un e-mail cu numarul de zile ales inainte de data scadentei din factura.
 • Atentie! Pentru ca notificarile pentru clienti sa functioneze corect asigurati-va ca e-mailul salvat in profilul clietului este corect.
 • Notificare prin e-mail pentru facturile neincasate - după data scadentei: Puteti seta in cate zile se trimite notificare unui client pe e-mail dupa ce factura a fost marcata automat ca avand scadenta depasita.

Setari Notificari - Companie CRM AMC

-> Setări Suplimentare

Setarile splimentare se afla in fereastra Setari generale accesand Companie->Setari generale si se refera la: conturi bancare companie, cote TVA companie, serie si numar facturi proforme, serie si numar facturi fiscale, serie si numar chitante, grupuri clienti, drafturi contracte, invitatii trimise.

Accesul la serviciile marcate cu Steluta este posibil doar daca ati ales Pachetul Premium si in perioada GRATUITA de testare a platformei CRM AMC.

-- Conturi bancare

Aici puteti adauga/edita/sterge conturile bancare detinute de companie. Facturile emise prin intermediul platformei CRM AMC preiau in antet datele bancii principale si la sfarsitul facturii datele bancilor secundare.

Configurare conturi bancare companie

-- Cote TVA

In cazul in care firma dumneavoastra este platitoare de TVA, pentru a emite facturi, este necesar sa setati cota TVA. Puteti introduce mai multe cote TVA. In momentul generarii unei facturi aveti posibilitatea de a seta TVA-ul pentru fiecare produs in parte (daca este cazul).

Configurare Cota TVA Companie

-- Serie/Nr facturi proforme | Serie/Nr facturi fiscale | Serie/Nr chitante

Sunt tabele individuale, dar cu setari similare. Pentru emiterea unei facturi/chitante este necesar sa setati seria acesteia si primul numar. In cazul in care seria unei facturi/chitante exista deja in contabilitate, va recomandam ca numarul sa fie mai mare cu 1. In felul acesta, se poate evita inregistrarea a doua facturi/chitante cu acelasi numar si aceeasi serie in contabilitate. Numarul facturilor si cel al chitantelor este generat automat (autoincrementare) la emiterea documentelor pornind de la numarul setat initial in aceasta sectiune.

Atentie! Numarul si seria unei facturi/chitante nu se poate modifica dupa ce ati apasat butonul Salvare. Inainte de salvare trebuie sa va asigurati ca datele introduse sunt corecte.
Configurare serie/nr facturi/chitante companie CRM AMC

-- Grupuri Clienti

Puteti crea/edita liste de clienti/clienti potentiali si fiecare client il puteti adauga intr-o lista.

Setare grupuri clienti

-- Drafturi Contracte

Foloseste butonul Draft contract pentru a adauga mai multe drafturi de contract. Ulterior la creare unui contract nou poti alege draftul pe care vrei sa-l folosesti. Drafturile raman in lista si pot fi editate si sterse.

Draft Contract Companie CRM AMC

-- Invitatii Trimise

Aici puteti verifica invitatiile trimise de dumneavoastra, precum si statusul acestora:
- Invitatie trimisa
- Cont activ
Primesti 90 de zile pentru fiecare invitatie concretizata, daca persoana invitata creeaza cont si achita un abonament pentru o perioada de 6 sau 12 luni.


Utilizatori Multipli

Functia "Utilizatori multipli" iti permite sa adaugi, modifici, dezactivezi, stergi alte conturi de utilizatori cu acces complet sau partial la actiunile din contul companiei tale.

 • Adauga utilizatori
  • 1. Date Utilizator. Introduci numele, prenumele, adresa de mail, numarul de telefon si parola de acces in casetele din zona Date utilizator. Daca lasi bifata caseta Utilizatorul are acces doar la actiunile lui (clientii, potentialii clienti, evenimentele și abonamentele proprii) inseamna ca utilizatorul creat de tine vede doar actiunile lui, daca doresti sa-i dai acces la toate actiunile companiei va trebui sa debifezi aceasta caseta.

  • 2. Permisiuni Utilizator. In aceasta zona poti alege functiile din platforma la care utilizatorului are acces, indiferent daca este vorba doar de actiunile lui sau de toate actiunile companiei. Poti sa-i dai acces la toate functiile CRM-ului sau doar la o parte din ele.

  • 3. Accesare Conturi Email. Aici bifezi caseta/casetele de mail pe care doresti sa le poata accesa utilizatorul. Doar daca folosesti si funtia de administrare mailuri si ai adrese de mail configurate, in caz contract poti sari acest pas.
 • Lista utilizatori. Aici poti vizualiza, edita, dezactiva sau sterge conturi de utilizatori din compania ta.
Utilizatori Multipli CRM AMC

Administrare conturi E-mail

Toate functionalitatile platformei sunt disponibile in intregime si fara limite dupa crearea contului de utilizator. Puteti adauga cate adrese de e-mail doriti.

-> Adauga Cont Email

Dupa ce v-ati autentificat (sau in cazul in care nu aveti inca un cont de utilizator, va rugam cititi punctul Cum accesez sistemul sau dati click pe Inregistrare). In panoul de administrare, in partea stanga veti gasi sectiunea Companie -> Email-uri -> Adauga Cont Email.

Completati formularul cu datele solicitate (Nume, Prenume, Adresa de e-mail si parola) si dati click pe Adauga.

Accesare platforma CRM AMC

-> Adauga Cont Gmail

Completati formularul cu datele solicitate: Nume, Prenume, Adresa de e-mail, Parola (Parola generata pentru aplicatia CRM) si semnatura si dati click pe Adauga.
Pasii pentru generarea parolei sunt:
Trebuie sa fiti logat in browser-ul web cu emailul (gmail) respectiv
Trebuie sa aveti activata autentificarea in 2 pasi
1. Accesati https://myaccount.google.com/apppasswords
2. Selectati aplicatia E-mail si dispozitivul Altele (Nume personalizat) -> puneti un nume pentru aplicatie si apasati butonul genereaza.
3. Introduceti parola generata (parola este afisata in zona cu fundal galben) in campul Parola.

Parola Gmail
Prima adresa de e-mail adaugata va fi automat marcata ca fiind cea principala. In Sectiunea Mailbox va veti autentifica automat cu adresa de e-mail principala.

-> Conturi Email

In aceasta zona gasesti lista cu conturi de e-mail configurate in platforma CRM AMC.

Accesare platforma CRM AMC

-- Setare e-mail principal

In cazul in care doriti ca adresa de e-mail principala sa fie alta trebuie sa accesati Companie->Conturi de e-mail, unde sunt afisate toate adresele conectate la platfoma CRM AMC. Dati click pe butonul de setari din dreptul adresei de e-mail dorita si selectati Seteaza E-mail Principal.

Setare E-Mail CRM AMC

-- Setare SMTP

Nu puteti trimite e-mailuri daca SMTP-ul nu este setat!!!

Dupa autentificarea cu e-mailul accesati Companie -> Email-uri. In dreptul e-mailului principal dati click pe Actiuni -> Seteaza SMTP. In cazul in care nu stiti serverul SMTP sau portul, va rugam contactati firma de hosting. In general, Adresa Server SMTP este de forma mail.numedomeniu.ro.
Pentru setare SMTP e-mail google (GMAIL) folositi: Adresa server SMTP: smtp.gmail.com; Port: 587; TSL trebuie sa fie bifat.
Daca portul folosit de serverul dumneavoastra de e-mail nu se regaseste in lista, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: suport@amcwebsoft.ro.


Ce contine MailBox?

Fiecare adresa de e-mail adaugata poate fi accesata din CRMAMC. In MailBox se preiau toate mesajele din adresa de e-mail selectata. Astfel, platforma permite organizarea si gestionarea mesajelor dintr-un singur loc. Mesajele primite pe adresa accesata vor fi afisate cate 10 pe pagina. Aveti posibilitatea sa marcati orice mesaj primit ca fiind citit/necitit, puteti muta in alt folder (Arhive/Ciorne/Spam/Gunoi/Inbox) sau sa etichetati in functie de prioritati (Important/De facut/Mai tarziu/Personal/Serviciu).

Mai mult, toate mesajele primite se pot citi, puteti vizualiza atasamentele, trimite un raspuns sau redirectiona catre alta adresa de e-mail, se poate printa mesajul sau chiar sterge. Pentru a usura gasirea unui mesaj, aveti posibilitatea de a-l cauta utilizand campul de cautare din partea dreapta, sus.

Functionalitati Mailbox CRM AMC

Compunerea si trimiterea mesajelor este simpla, doar accesati Mailbox->Compune si introduceti datele dorite: Destinatarul, CC, BCC, Subiect si Mesaj. Daca aveti atasamente de adaugat, puteti incarca documente de pana la 25MB si trimite sau salva in ciorne, daca este cazul.


Calendar

Pentru a nu pierde evenimente importante, CRM AMC permite adaugarea unor notificari intr-un calendar personal fiecarui utilizator. Pentru a adauga un eveniment puteti accesa Calendarul, apoi dati click pe Adauga Eveniment. In fereastra deschisa puteti alege data, ora evenimentului, titlul acestuia, iar pentru a usura identificarea fiecarei notita, o puteti conecta cu un client/furnizor existent, daca este cazul.

Optional poti alege sa primesti notificare pe mail in ziua evenimentului sau cu o zi inainte de acesta.


Servicii/Produse

Platforma CRM AMC va ofera posibilitatea de a adauga serviciile companiei dumneavoastra si de a le conecta cu anumiti clienti. Serviciile au fost structurate in asa fel incat veti putea realiza/genera diverse comparatii, analize, rapoarte, sau oferte. Detaliile importante despre servicii si preturile lor se pot descarca in format PDF si Excel folosind optiunile din capul tabelului din Lista de servicii.
Pentru a reduce timpul adaugarii serviciilor puteti introduce mai multe randuri doar apasand butonul +. Ca sa definiti un serviciu/produs aveti nevoie de Numele Serviciului/Produsului, Cod Identificare produs, Descriere, Pret, Perioada (valori predefinite: saptamana/luna/an/unic). Serviciile sunt globale, ele putand fi atribuite clientilor in aceeasi stare sau se pot personaliza in functie de client.

Serviciile sunt utilizate in sectiunile Clienti/Furnizori si Ofertare. Acestea se pot aloca furnizorilor si clientilor. Pentru fiecare serviciu/produs alocat unui client aveti posibilitatea de a modifica pretul si de adauga observatii pentru cazul in care doriti ca un anumit serviciu sa fie vandut cu preturi diferite pentru clienti diferiti. Modificarea pretului unui serviciu/produs este individuala si nu presupune schimbarea datelor din produsele/serviciile initiale gasite in Lista Servicii din Servicii Clienti.
Serviciile/produsele se pot atasa ofertelor create pentru diferiti clienti.


Clienti potentiali

Scopul CRM-ului creat de AMCWEBSOFT SRL consta in a usura munca companiilor mici si mijlocii si de a le ajuta sa se dezvolte mai usor si rapid. Va oferim posibilitatea de a adauga fiecare client potential in sectiunea Clienti potentiali -> Adauga client potential. Adaugarea unui client potential este simpla si rapida. Am automatizat procesul de adaugare, dumneavoastra nu trebuie decat sa scrieti CUI-ul unei companii/institutii, iar noi preluam toate datele publice ale acesteia si le punem intr-un formular. In pasul urmator, dumneavoastra trebuie sa verificati datele introduse si sa completati cu informatiile lipsa, ca: Numarul de telefon al persoanei de contact, adresa de e-mail s.a.m.d. Puteti adauga si observatii pe care doar dumneavoastra le puteti vedea si website-ul/urile companiei respective.

Lista Clienti CRM AMC
Atentie! Campurile "Telefon" si "E-mail" sunt necesare. E-mailul principal este cel pe care veti trimite ofertele create, este important ca acesta sa fie corect pentru a va asigura ca ofertele trimise ajung la clientul respectiv. Odata adaugate informatiile se poate salva clientul.

In Lista Clienti potentiali sunt afisati toti clientii potentiali ai companiei dumneavoastra.
Tabelul contine link-uri rapide precum website-ul companiei respective, notitele adaugate, ofertele create. Daca clientul potential are un numar de telefon valid puteti apela direct din aplicatie sau trimite mesaj pe whatsapp folosind iconitele din zonele Mobil/Whatsapp. Adaugand un e-mail valid al firmei respective puteti trimite mesaje folosind adresa de e-mail cu care v-ati conectat la pasul Accesare conturi E-mail. Editarea unui client potential se poate face din Actiuni -> Editeaza sau facand click pe numele acestuia.


Administrare Client potential

Pentru fiecare client potential, CRM AMC va pune la dispozitie un panou de administrare care contine:

Pentru ca tot sistemul nostru functioneaza pe baza e-mailului adaugat ne-am gandit sa usuram procesul de adaugare clienti. Cererile noi de oferta trimise pe e-mailul dumneavostra pot fi marcate ca fiind de la Clienti potentiali. In corpul mesajului primit dati clic pe Transforma in client potential. Dupa introducerea acestuia in lista de Clienti Potentiali puteti crea oferta. In cazul in care una dintre ofertele trimise unui client potential este acceptata de acesta veti putea sa il mutati in lista Clienti accesand Administreaza Client Potential -> Transforma in client.

Clienti Potentiali CRM AMC

-> Trimite E-mail

Daca ati configurat e-mailul companiei dumneavoastra puteti trimite e-mailuri fiecarui client potential accesand Trimite e-mail din Administrare client.
Se va prelua automat adresa de e-mail principala a companiei. Serviciul Trimitere e-mail va permite sa adaugati CC si BCC, subiect, mesaj si atasamente (dimensiunea maxima a atasamentelor sa nu depaseasca 25MB). Trimitere E-mail CRM AMC

-> Crearea unei oferte

O functionalitate importanta oferita de aplicatia CRM AMC este Crearea ofertelor. Acesta va scapa de nenumaratele foldere si fisiere de pe desktop, iar unul dintre avantaje este ca documentele generate prin intermediul ăplatformei sunt stocate pe serverele noastre, in siguranta, fiind accesibile de oriunde si oricand. In acest fel puteti urmari cu usurinta care dintre oferte au fost trimise catre clienti si care nu. Puteti opta pentru crearea unei noi oferte sau pentru editarea unei oferte existente.
Se pot trimite oferte personalizate oricarui client adaugat in lista de clienti. Sunt predefinite doua sabloane. O oferta contine date despre firma dumneavoastra, logo-ul acesteia si informatiile ofertei. Pentru a usura procesul de creare a unei oferte va oferim posibilitatea de a adauga serviciile atribuite fiecarui client.
Atasarea unui serviciu in oferta: Pentru a atasa un serviciu sau produs in oferta dumneavoastra trebuie sa dati click pe butonul Adauga servicii/produse. In casuta noua deschisa selectati din lista de produse si pasati pe Adauga. Serviciile afisate in lista nu sunt cele atribuite fiecarui client deoarece ele trebuie acceptate prin contract inainte de a le adauga in lista.

Ofertele salvate se gasesc in sectiunea Lista Oferte din Administrarea Clientului. Acestea au statusul Netrimis, nu se trimit odata apasat butonul Salveaza.

Asigurati-va ca adresa de e-mail introdusa clientului este corecta inainte de trimiterea unei oferte.
Ofertele netrimise/trimise se pot descarca in format PDF individual din Actiuni->Descarca.

-> Adauga notite

Folositi butonul Adauga notite pentru cientii potentiali. De exemplu: de revenit cu un apel in data de ....

-> Lista evenimente

In adminsitrarea unu client se pot vizualiza/adauga evenimente care sunt in stransa legatura cu clientul respectiv. Lista evenimente este conectata cu un calendar universal al aplicatiei. Aici puteti adauga evenimente pe o anumita data si ora din viitor cu anumite mentiuni (de exemplu: “De trimis oferta”).
Toate evenimentele adaugate tuturor clientilor/furnizorilor se pot vizualiza in Calendar.

-> Transforma in client

In momentul in care un client potential este de acord cu oferta propusa puteti sa-l trasformati in Client si sa continuati administrarea acestuia cu generare de contracte, emitere facturi si incasari.

Adauga Client potential

Puteti adauga un client potential in platfoema CRM AMC in mai multe moduri:

1. Automat. Adaugarea automata a unui client potential este simpla si rapida.Aceasta se face din e-mailul companiei integrat in platforma CRMAMC. Deschideti mailul din platforma si apasati butonul Transforma in Potential Client. Datele clientului potential vor fi preluate automat din e-mail, iar descrierea din e-mail va fi copiata in zona Observatii a clinetului potential.

Preluare Client Potential CRM AMC din e-mail


2. Manual. Adauga fiecare client potential in sectiunea Clienti Potentiali->Adauga Client Potential. Adaugarea unui client potential este simpla si rapida. Daca este persoana juridica trebuie doar sa introduceti CUI-ul companiei, iar noi preluam toate datele publice ale acesteia si le punem in formular. In pasul urmator, dumneavoastra trebuie sa verificati datele introduse si sa completati cu informatii lipsa, cprecum: Numarul de telefon al persoanei de contact, adresa de e-mail, .... Puteti adauga si observatii pe care numai dumneavoastra le puteti vedea si website-ul/urile companiei respective.
Daca este vorba despre o persoana fizica datele se introduc manual in formular.


Clienti

Scopul principal al CRM AMC este de a usura munca companiilor mici si mijlocii in relatia cu clientii si de a le ajuta sa creasca mai rapid.
Va oferim posibilitatea de a adauga fiecare client in sectiunea Clienti->Adauga Clienti. Adaugarea unui client este simpla si rapida. Am automatizat procesul de adaugare, dumneavoastra nu trebuie decat sa scrieti CUI-ul unei companii, iar noi preluam toate datele publice ale acesteia si le punem intr-un formular. In pasul urmator, dumneavoastra trebuie sa verificati datele introduse si sa completati cu informatii lipsa, ca: Numarul de telefon al persoanei de contact, adresa de e-mail s.a.m.d. Puteti adauga si observatii pe care numai dumneavoastra le puteti vedea si website-ul/urile companiei respective.

Lista Clienti CRM AMC
Atentie! Campurile "Telefon" si "E-mail" sunt necesare. E-mailul principal este cel pe care veti trimite oferte/facturi, este important ca acesta sa fie corect pentru a va asigura ca documentele trimise ajung la clientul respectiv. Odata adaugate informatiile se poate salva clientul.

In Lista Clienti sunt afisati toti clientii companiei dumneavoastra.
Tabelul contine link-uri rapide precum website-ul companiei respective, serviciile atribuite clientului sau alte observatii. Daca un client are un numar de telefon valid puteti apela direct din aplicatie sau trimite mesaj pe whatsapp folosind iconitele din zonele Mobil/Whatsapp. Adaugand un e-mail valid al firmei respective puteti trimite mesaje folosind adresa de e-mail cu care v-ati conectat la pasul Accesare conturi E-mail. Editarea unui client se poate face din Actiuni->Editeaza sau facand click pe numele acestuia.


Administrare Client

Pentru fiecare client CRM AMC va pune la dispozitie un panou de administrare continand servicii precum:

Trimite E-mail

Daca ati configurat e-mailul companiei dumneavoastra puteti trimite e-mailuri fiecarui client accesand Trimite e-mail din Administrare Client.
Se va prelua automat adresa de e-mail principala a companiei. Serviciul Trimitere e-mail va permite sa adaugati CC si BCC, subiect, mesaj si atasamente (dimensiunea maxima a atasamentelor sa nu depaseasca 25MB). Trimitere E-mail CRM AMC

Servicii/Produse

Aveti posibilitatea de a asigna servicii/produse diferite pentru fiecare client din lista dumneavoastra. Daca inca nu ati configurat serviciile/produsele companiei va rugam accesati Servicii/Produse Clienti si consultati instructiunile de la punctul Servicii/Produse. Pentru atribuirea acestora unui client este de ajuns sa bifati casuta corespunzatoare serviciului/produsului ales si sa dati click pe Salveza. Daca pentru un anumit client serviciul selectat are alt pret sau doriti sa adaugati cantitatea ori alte observatii puteti modifica campurile Pret, Bucata, Observatii.

Completand aceste campuri nu modificati structura initiala a serviciului/produsului listat, astfel puteti folosi aceleasi servicii/produse pentru mai multi clienti dar cu preturi sau cantitati diferite.
Servicii Clienti Companie

Creare oferta

Una dintre functionalitatile oferite de platforma CRM AMC este Crearea unei oferte. Acest lucru va scapa de nenumaratele foldere si fisiere de pe desktop, iar unul dintre avantajele acestuia este ca documentele generate sunt stocate pe serverele noastre, in siguranta, fiind accesibile oriunde si oricand. In felul acesta puteti vedea cu usurinta care dintre oferte au fost trimise catre clienti si care nu. Puteti opta fie pentru a crea o oferta noua, fie pentru a selecta si edita o oferta existenta.
Se pot trimite oferte personalizate oricarui client adaugat in lista de clienti. Sunt predefinite doua sabloane. O oferta contine date despre firma dumneavoastra, logo-ul acesteia si informatiile ofertei. Pentru a usura procesul de creare a unei oferte va oferim posibilitatea de a adauga serviciile atribuite fiecarui client.
Atasarea unui serviciu in oferta: Pentru a atasa un serviciu sau produs in oferta dumneavoastra trebuie sa dati click pe butonul Adauga servicii/produse. In casuta noua deschisa selectati din lista de produse si apasati pe Adauga. Serviciile afisate in lista nu sunt cele atribuite fiecarui client deoarece ele trebuie acceptate prin contract inainte de a le adauga in lista.

Ofertele salvate se gasesc in sectiunea Lista Oferte din Administrarea Clientului. Acestea au statusul Netrimis, nu se trimit odata apasat butonul Salveaza.

Asigurati-va ca adresa de e-mail introdusa clientului este corecta inainte de trimiterea unei oferte.
Ofertele netrimise/trimise se pot descarca in format PDF individual din Actiuni->Descarca.

Generare Contract

In momentul in care un client este de acord cu oferta propusa si generata la pasul anterior puteti trece la pasul urmator si anume Generarea unui contract. Documentul va fi completat automat cu date despre compania dumneavoastra precum: Reg. Comertului, CUI, Telefon si E-mail, Numele Companiei, Logo si Semnatura si stampila adaugate in sectiunea Companie->Profil->Date Firma. Corpul contractului contine un text generat automat cu date despre furnizor si beneficiar. Puteti sa editati acest text pentru fiecare contract si sa adaugati alte informatii. Serviciul Generare contract permite inserarea serviciilor/produselor adaugate in aplicatie precum si insearea drafturilor de contracte salvate in aplicatia CRM.
Generare Contracte Clienti CRM AMC

Trimiterea notificarilor in legatura cu expirarea unui contract se pot realiza doar in cazul in care setati data de expirare pentru fiecare contract incheiat cu clientii dumneavoastra.
Contractele salvate se gasesc in sectiunea Lista Contracte din Administrarea Clientului. Acestea au statusul Netrimis, nu se trimit odata apasat butonul Salveaza. Contractele netrimise/trimise se pot descarca in format PDF individual din Actiuni->Descarca.

Emitere Factura proforma/Factura fiscala

Emitere Factura Clienti CRM AMC


Inainte sa utilizati serviciul Emite Proforma/Factura trebuie sa aveti setata o data pentru Termen de plata, sau macar o serie si numarul de start si o cota TVA, daca firma dumneavoastra este platitoare de TVA.
In cazul in care nu aveti una dintre setarile mentinute, mai putin termenul de plata, nu puteti emite factura proforma sau fiscala.
Pentru informatii despre setarea unui termen de plata puteti accesa: Setari Notificari. Setarea termenului de plata nu este obligatorie, acesta putand fiind modificat in timpul generarii unei facturi dand click pe iconita de calendar.
Pentru informatii cu privire la serie si numar accesati: Serie/Numar facturi Este important sa aveti macar o serie setata.
Daca nu aveti asignate servicii clientului respectiv puteti afla mai multe din: Lista Servicii.
In cazul in care firma dumneavoastra este platitoare de TVA si nu ati setat cota TVA, va rugam accesati: Cota TVA.
Daca toate aceste detalii sunt setate puteti trimite facturi clientilor dumneavoastra. Termenul de plata este generat automat in functie de numarul de zile pe care l-ati adaugat in sectiunea Companie->Profil->Setari Notificari. Se poate oricand edita, in functie de factura/client.
Serviciile/Produsele apar la inceputurl listei cele atribuite fiecarui client si dupa restul, in cazul in care doriti cantitate sau alt pret aveti posibilitatea de a le modifica inainte de emitera facturii. Facturile generate nu se trimit automat. Este nevoie ca dupa generarea acestora sa le trimiteti folosit functia Trimite Mail. Se gaseste in tabelul Lista Facturi Fiscale dand click pe iconita din dreptul facturii pe care doriti sa o trimiteti din coloana Actiuni. In momentul in careati trimis o factura, aceasta se va marca ca fiind Trimisa.

Setare Factura Recurenta

Emitere Factura Recurenta Abonamente CRM AMC


Serviciul Factura Recurenta utilizeaza, in mare parte, aceleasi date pe care le foloseste si serviciul Emitere Factura Fiscala.

Va rugam, cititi sectiunea Emitere Factura daca nu indepliniti cerintele Emiterii unei facturi (Serie si numar facturi si chitante, cota TVA, Termen de plata, Servicii Client).

Ce aduce in plus o factura recurenta sunt: Frecventa si Numarul. De exemplu, daca o factura este setata cu frecventa Lunar, iar numarul este 3, clientul primeste un e-mail cu factura atasata in format PDF in fiecare luna timp de 3 luni. Facturile Recurente se trimit automat pe e-mail la data setata.

Actiuni factura

Se pot efectua o serie de operatii asupra unei facturi emise folosind:

Actiuni factura CRM AMC


1. Gestioneaza permite:

 • anularea facturii
 • stornarea partiala sau totala a facturii. La stornarea partiala.... La stornarea totala se emite o factura cu "-" pentru acceasi valoare cu factura initiala.
 • editarea facturii
 • vizualizarea facturii
 • descarcarea facturii
 • Trimiterea facturii pe e-mail
 • Incasarea facturii

 • Gestionare factura CRM AMC


  2. Trimitere e-mail permite expedierea facturii pe e-mailul clientului. Daca factura a fost trimisa o data butonul se modifica in Retrimitere e-mail.

  3. Descarca e-Factura permite descarcarea facturii in format XML pentru a putea fi urcata manual in SPV.

  4. e-Factura in SPV permite trimiterea directa a facturii in SPV. Operatia este posibila doar dupa autorizarea CRM AMC in SPV. Pentru informatii privind autorizarea pentru transmiterea factruii in SPV accesati: e-Factura.

  5. Descarca permite descarcarea facturii in format PDF.

  6. Vizualizeaza PDF permite descarcarea facturii intr-un tab nou pentru vizualizare.

  7. Sterge factura (apare doar la ultima factura din serie emisa) permite stergerea facturii curente, iar numarul facturii va reveni la cel anterior.

  Afiseaza notite / Adauga notite

  Acesta zona din sectiunea client permite afisarea, modificarea, adaugarea notitelor pentru clientul respectiv.

  Lista evenimente

  In adminsitrarea unu client se pot vizualiza/adauga evenimente care sunt in stransa legatura cu clientul respectiv. Lista evenimente este conectata cu un calendar universal al aplicatiei. Aici puteti adauga evenimente pe o anumita data si ora din viitor cu anumite mentiuni (de exemplu: “De trimis oferta”).
  Toate evenimentele adaugate tuturor clientilor/furnizorilor se pot vizualiza in Calendar.


Furnizori

Consideram ca este important sa tineti o evidenta a cheltuielilor periodice din compania dumeavoastra, fie ca este vorba despre facturile la curent, ori la internet, chirie sau alte utilitati. De aceea, CRM AMC va pune la dispozitie sectiunea Furnizori. Introducerea facturilor primite este manuala, dar pasii sunt asemanatori cu cei de la sectiunea Clienti. Pentru fiecare factura introdusa, platforma noastra va va avertiza cu 7 zile inainte de data scadentei, in cazul in care factura nu este marcata ca fiind platita. De asemenea platforma CRM va va avertiza permanent pentru facturile cu termen depasit pana cand factura este marcata ca fiind platita.

Puteti genera cu usurinta rapoarte lunare, trimestriale, anuale sau pe orice perioada de timp doriti pentru o mai buna gestionare a resurselor. Aceste rapoarte se pot exporta in formatul dorit din optiunile afisate (Excel, PDF sau Printare).

Adaugarea unui furnizor este similara cu adaugarea unui Client. Aveti nevoie doar de CUI-ul furnizorului, iar noi preluam toate datele esentiale. In cazul in care observati ca anumite date lipsesc (de exemplu: adresa de e-mail sau numarul de telefon) le puteti completa manual in formularul afisat inainte de salvarea acestuia. Serviciile unui furnizor sunt independente fata de cele de la clienti. Acestea au mai mult rolul de observatii, ele nefiind preluate pe alte documente. Sunt create doar pentru a ajuta la identificarea rolului unui furnizor.

Furnizori CRM AMC

Facturi Furnizori

Introducerea facturilor primite se face fie manual prin adaugarea fiecarei facturi direct in platforma fie prin incarcarea acestora cu ajutorul unui fisier .CSV. Pentru incarcare din fisier este important sa se respecte campurile. Va rugam sa descarcati modelul CSV, folosind butonul "Descarcă model CSV", sa completati campurile din tabel si sa-l urcati in platforma folosind butonul "Importa facturi furnizori". Pentru fiecare factura introdusa, platforma noastra va va avertiza cu 7 zile inainte de data scadentei, in cazul in care factura nu este marcata ca fiind platita. De asemenea platforma CRM va va avertiza permanent pentru facturile cu termen depasit pana cand factura este marcata ca fiind platita.

CERINTE pentru fisierul .CSV

 • in coloana Status puneti 1 pentru facturi platite si 0 pt facturi neplatite
 • respecati formatul de date din model si anume: zz.ll.aaaa
 • moneda o completati astfel: RON, EUR, USD, GBP

Facturi Furnizori Import CSV - CRM AMC

Rapoarte

Pentru toate datele introduse in platforma noi va generam rapoarte. Astfel, este mai usor de vizualizat cate dintre facturi au fost incasate, ce incasari si cati clienti noi aveti, cate oferte sau facturi sunt emise, ori cate contracte sunt generate. Toate rapoartele se pot genera pe o perioada definita de timp: o data de inceput si o data de sfarsit. De retinut faptul ca luna curenta este intotdeauna afisata la accesarea unui raport.
Atat data de inceput cat si cea de sfarsit se pot edita.

IMPORTANT! Butoanele de Export pentru contabilitate - In rubrica "Facturi emise clienti" apar dupa generarea raportului de facturi emise pe o perioada aleasa de tine.

Butonul Export SAGA - exporta facturile emise intr-un fisier .XML formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate SAGA. Important! Butonul Export SAGA nu tine cont de alte filtre in afara de cele pentru perioada de timp.

Butonul Export NextUP (CIEL) - exporta facturile emise intr-un fisier .XLSX formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate NextUP. Important! Butonul Export CIEL nu tine cont de alte filtre in afara de cele pentru perioada de timp.

Butonul Export ContWin (Petrescu) - exporta facturile emise intr-un fisier .CSV formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate ContWin. Important! Butonul Export CIEL nu tine cont de alte filtre in afara de cele pentru perioada de timp.

Rapoarte CRM AMC

Implementare plata card

-> NetopiaPayments

Daca doriti ca un client sa poata efectua plata cu cardul este necesar sa aveti un cont de comerciant valid mobilPay. Daca nu detineti un cont mobilPay ne puteti contacta pentru creare, configurare si activare utilizand adresa de e-mail: suport@crmamc.ro sau accesati pagina www.netopia-payments.com.
Integrarea platii cu cardul necesita Contul de utilizator, Indentificatorul de cont de comerciant si parola contului.
Obtinerea Identificatorului de cont de comerciant se face astfel:
• Accesati www.netopia-payments.com si va autentificati in cont utilizand numele de utilizator si parola.
• In contul dumneavoastra accesati Admin -> Conturi de Comerciant
Integrare NetopiaPayments CRM AMC

• In pagina deschisa este afisata o lista care cuprinde conturile care au fost create. In dreptul contului in care doriti sa primiti banii accesati Modifica (iconita creion).

Configurare Cont mobilPay CRM AMC

• Dand click pe iconita creion se deschide o fereastra ce afiseaza date despre contul respectiv. Indentificatorul de cont de comerciant se gaseste in Setari Securitate.

Plati Cont Comerciant Facturi CRM AMC

• Dupa completarea datelor explicate mai sus in platforma CRM AMC puteti da click pe Salveaza setari.

Atentie!!! Salvarea datelor de comerciant poate esua din unul sau mai multe motive precum:
- ati gresit una dintre datele: nume utilizator, parola, identificator cont de comerciant
- nu ati semnat contractul cu mobilPay (Netopia)
- contul de comerciant nu a fost inca aprobat de mobilPay
- contul dumneavoastra nu are activat serviciul "generare link plata prin SOAP"
Atentie!!! Integrarea platii cu cardul cu succes va permite afisarea casutei Permite Plata cu cardul online in generarea unei facturi. Doar dupa bifarea casutei veti putea trimite facturi ce contin butonul de plata cu cardul.

-> EuPlatesc

Integrarea platii cu cardul EuPlatesc necesita Indentificator cont comerciant (MID) si Cheie privata (KEY).
Acestea se obtin de la furnizorul de plata dupa semnarea contractului.

Integrare EuPlatesc CRM AMC

Export facturi pentru contabilitate

Accesati Integrari -> Export facturi contabile.

Export SAGA - exporta facturile emise intr-un fisier .XML formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate SAGA. Selectati perioada de timp pentru care doriti exportul si apasati butonul Export SAGA.

Export NextUP (CIEL) - exporta facturile emise intr-un fisier .XLSX formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate NextUP. Selectati perioada de timp pentru care doriti exportul si apasati butonul Export CIEL.

Export ContWin (Petrescu) - exporta facturile emise intr-un fisier .CSV formatat special pentru a permite importul ulterior in programul de contabiliate ContWin. Selectati perioada de timp pentru care doriti exportul si apasati butonul Export ContWin.

Ecport facturi pentru contabilitate CRM AMC

e-Factura

RO e-Factura te ajuta in raportarea, stocarea si descarcarea facturilor prin intermediul serverului ANAF. Sistemul e-Factura a fost implementat pentru o colectare mai eficienta a taxelor si impozitelor, precum ai a taxei TVA.

Autorizarea CRMAMC pentru a trimite facturi prin portalul RO e-Factura.

1. Trebuie sa detineti un certificat digital calificat. Exista mai multi distribuitori autorizati: www.certsign.ro, www.digisign.ro, www.alphasign.ro etc.

2. Dupa achizitionarea certificatului digital, FIRMA dvs. trebuie sa fie inregistrata in Spatiu Privat Virtual (SPV) in nume propriu sau prin reprezentant legal.

3. Introduceti token-ul in calculator si apasati pe butonul "Autorizeaza CRMAMC" din aceasta pagina si urmariti instructiunile de pe ecran.

4. Introduceti PIN-ul de pe token atunci cand sistemul il solicita si apasati butonul OK.

e-Factura CRM AMC

Sarcini

-> Sarcini unice

Acum poti trasa sarcini pentru utilizatorii platformei CRMAMC din compania ta si poti urmari satatusul lor. Poti da o sarcina unui utilizator sau la mai multi in acesalsi timp. La fiecare sarcina apare un istoric revferitor la editari si se pot pune si observatii daca este cazul.

Sarcini CRM AMC

-> Sarcini recurente

O parte din sarcini trebuie facute la un anumit interval. Pentru a castiga timp sistemul CRMAMC iti permite, acum, sa setezi sarcini recurente pentru colegii tai. Sarcinele pot fi setatea doar de administratorul contului si de persoanele care au acces de deplin la actiunile administratorului.
Sarcinile recurente se transforma automat in sarcini unice in data setata pentru emitere.

Sarcini CRM AMC

Invita prietenii

Programul de fidelizare "Invita prietenii" te ajuta sa-ti maresti perioada contractuala fara sa platesti. Poti invita maxim 5 prieteni in acelasi timp, introducand adresele de mail in casetele care apar la apasarea butonului . Dupa completarea adreselor de mail ale prietenilor pe care doresti sa-i inviti sa foloseasca CRM-ul apasa butonul Timite invitatie.

Invita prietenii pe platforma CRMAMC